Третина «дипломатів» РФ в Італії - шпигуни?

0
1
Третина «дипломатів» РФ в Італії - шпигуни?
Як повідомляє щоденник «La Repubblica», посилаючись на джерела в італійських спецслужбах, третина акредитованих у цій країні російських дипломатів займається вербуванням агентів та збирає секретну інформацію. Про це повідомляють texty.org.

За даними італійських ЗМІ, в Італії перебуває близько 80 агентів російської розвідки, які мають дипломатичний статус.

«La Repubblica» повідомляє, що приблизно 80 російських дипломатів – це агенти служби безпеки, розвідки та військової розвідки.

Так, 30 березня італійська контррозвідка затримала в Римі офіцера військово-морських сил Італії, який передавав за гроші секретну інформацію працівникові російського посольства.

Арешт був здійснений, коли італієць передавав секретні документи російському військовому дипломату.

За інформацією італійського агентства, арешт відбувся під час таємної зустрічі обох офіцерів, під час якої італієць передав документи росіянину в обмін на гроші.

Заарештований, капітан Вальтер Біот працював у генеральному штабі. На карті пам’яті його мобільного телефону знайдено 181 фотографію секретних документів.

Дев’ять з них класифіковано як строго секретні, а майже 50 – як «секрети НАТО».

Тому 1 квітня, у зв’язку з арештом італійського офіцера, з Італії вислали двох працівників російського посольства.

Також, варто нагадати що у березні німецькі федеральні прокурори звинуватили в шпигунстві чоловіка. За словами слідчих, він надав російській розвідці плани поверхів будинку парламенту НімеччиниБундестагу.

Чоловік роздобув PDF-файли, що включали поверхи будинку, коли він працював при забезпеченні електронного обладнання. У період з липня по вересень 2017 року чоловік передавав ці плани російській розвідці.

Його роботою було відправити дані співробітнику російського посольства, який також працював у російській спецслужбі ГРУ.

Тепер справу розглядатиме суд, який вирішить, чи треба, і коли, розпочинати судовий розгляд справи обвинуваченого.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні