--> Шпигунський скандал в Італії: заарештований офіцер мав доступ до секретів НАТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Шпигунський скандал в Італії: заарештований офіцер мав доступ до секретів НАТО

0
8
Заарештований за шпигунство на користь Росії італійський військовослужбовець Вальтер Біот мав обмежений доступ до секретної інформації про діяльність НАТО.

Про це заявив міністр оборони Лоренцо Гуеріні на засіданні парламентського комітету з оборони, повідомляє ANSA.

«Офіцер обіймав посаду, яка дозволяла йому переглядати секретні матеріали, але його обов’язки, які не включали командну або управлінську діяльність, дозволяли йому отримати доступ до оціночних документів і рекомендацій, але не до керівництва операціями або деталей національних можливостей і можливостей НАТО», – сказав Гуеріні.

Він зазначив, що Міноборони поки не мало доступу до матеріалів справи і не може оцінити ступінь секретності документів, переданих Біотом співробітнику російського посольства.

Як повідомляла Волинь24, 30 березня співробітники сил безпеки Італії затримали італійського та російського військовослужбовців у рамках розслідування справи про шпигунство.

Арешти були проведені відразу після таємної зустрічі двох військовослужбовців. Обох заарештували на місці злочину після передачі секретної документації італійським офіцером в обмін на грошову суму.

Біот одружений і у нього четверо дітей. Один з них має серйозні проблеми зі здоров’ям і потребує постійного і дорогого догляду. Можливо, це стало причиною, з якої офіцер вирішив продавати інформацію.

В Італії акредитовано не менш 80 співробітників російського посольства, які працюють на ГРУ, ФСБ та Служби зовнішньої розвідки, повідомляє італійська контррозвідка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні