Україна почне відкривати «‎дистанційні»‎ посольства нового зразка

1
0
Україна почне відкривати «‎дистанційні»‎ посольства нового зразка
Україна створюватиме свої посольства за кордоном з резиденцією в Києві - відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Нововведення дозволять оптимізувати управління і зробити посольства більш мобільними, ефективними і економічними для платників податків, передає пресслужба МЗС.

Одним з ключових нововведень є створення нового формату послів з резиденцією в Києві.

"Тобто посольство фізично знаходиться в Україні і забезпечує присутність нашої держави в іноземній країні дистанційно. В еру тотального онлайну така установа може виконувати практично всі ті ж функції, що і фізично розташоване в країні перебування", - сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Дипломатична служба багато в чому подібна до військової. Її майбутнє - за компактними, мобільними підрозділами, які здатні швидко і ефективно виконувати поставлені завдання. Тому ми розробили новий формат. Посольства "1+2" стануть саме такими компактними дипломатичними командами, в тому числі в країнах і регіонах, де Україна досі не була представлена", - зазначив Кулеба.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А отакі "цифрові" посольства будуть легітимні в інших країнах? Чи це чергове "ноу-хау" від "ЗЕ-влади на внутрішню публіку, на кшалт "о які ми просунуті"?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні