Бібліотека чотири роки приховувала викрадення цінного трактату Галілео Галілея

0
-8
Бібліотека чотири роки приховувала викрадення цінного трактату Галілео Галілея
Астрономічний трактат Sidereus nuncius, підготовлений італійським астрономом Галілео Галілеєм у 1610 році, був вкрадений з Національної бібліотеки Іспанії в 2014 році.

Про це повідомила газета El Pais.

Керівництву бібліотеки було потрібно більше чотирьох років, щоб повідомити про пропажу. При цьому, як запевняє газета, в установі були в курсі про заміну оригіналу документа копією з травня 2014 року, коли про це стало випадково відомо реставраторам.



Весь цей час у каталозі бібліотеки трактат продовжував фігурувати як справжній, не дивлячись на підробку, яку залишив на його місці грабіжник. Як запевняє видання, на виставці, яка тривала з березня по вересень 2018 року, документ був представлений як оригінал.

У бібліотеці пояснили, що так довго не заявляли про крадіжку роботи, оскільки хотіли отримати більше інформації перш, ніж повідомляти про це.

Крім того, директор установи Ана Сантос запевняє, що в 2014 році її ніхто не повідомляв про те, що сталося. Керівник бібліотеки стверджує, що дізналася про те, що трапилося з отриманого в 2018 році листа британського дослідника.

им не менше Мар Ернандес, яка займала раніше посаду технічного директора, заперечує цю версію. З 2018 року спеціальний підрозділ національної поліції розслідує зникнення документа.

Головним підозрюваним у справі є громадянин Уругваю, який цікавився документом в 2004 році і в 2007 році був замішаний у крадіжці з бібліотеки двох карт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні