В Україні заборонили випалювати траву, але штрафувати не будуть?

0
7
В Україні заборонили випалювати траву, але штрафувати не будуть?
Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким в Україні не вводити відповідальність за випалювання трави і підпали лісів. зокрема, за такі дії не будуть штрафувати.

Інформує РБК.

В Україні спостерігається стійка тенденція до збільшення кількості пожеж через необережне поводження з вогнем та в результаті масового випалювання трави.

"Такі пожежі завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу, рослинному та тваринному світу, знищують види рослин і тварин, що підлягають захисту і занесені в Червону книгу України. При цьому власники та землекористувачі фактично не несуть відповідальності за порушення вимог законодавства, а місцеві органи влади не мають повноважень для запобігання виникнення пожеж", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що документ зобов'язує землекористувачів не допускати випалювання трави або її залишків на землях водного фонду, в тому числі в прибережних захисних смугах та на островах, зайнятих лісами, смугах відведення, берегових смугах водних шляхів.

За порушення заборони передбачається адмінвідповідальність.

Зазначимо, що до другого читання з законопроекту прибрали штрафи за випалювання трави і підпал лісів. Зокрема, штрафи планували встановити на рівні від 3060 до 30600 гривень.

Також про штрафи не згадується в законопроекті, який підписав голова Верховної ради Дмитро Разумков.

Нагадаємо, в кінці лютого даний законопроект у другому читанні схвалила Верховна рада.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні