Польща хоче остаточно заборонити геям всиновлювати дітей

0
4
Польща хоче остаточно заборонити геям всиновлювати дітей
Міністерство юстиції Польщі розробило законопроєкт, який позбавить геїв, лесбійок, бісексуалів і трансгендерів можливості всиновлювати дітей.

У країні вже заборонене всиновлення для одностатевих пар, але заборону можна обійти, якщо заявку подає один із майбутніх батьків.

Тепер польська влада хоче позбавити представників ЛГБТ і цієї можливості, повідомляє ВВС.

"Ми готуємо зміну до закону, яка заборонить людям, що живуть з людьми тієї ж статі, всиновлювати дітей. Тому одностатева пара не зможе всиновити дитину", - сказав заступник міністра юстиції Міхал Войчик.

За його словами, мета цього заходу - безпека і добробут дітей. Але ЛГБТ-активісти кажуть, що діти, навпаки, постраждають від цієї заборони.

"Треба бути по-справжньому злою людиною, щоб відмовляти дітям в домі, і не важливо - йдеться про гетеросексуальну пару чи одностатеву. Діти заслуговують право на дім", - сказав активіст Бартош Сташевський.

Консервативна і націоналістична риторика - важлива частина платформи польського уряду та правлячої партії "Право і справедливість".

Влада бореться з "ЛГБТ-ідеологією", яка в її розуміння становить загрозу для традиційної сім'ї в католицькій Польщі.

Цей курс Варшави зустрічає різку критику в різноманітних інстанціях Євросоюзу. У четвер Європарламент ухвалив резолюцію, яка оголошує ЄС "зоною свободи для ЛГБТ".

"Права ЛГБТ - це права людини", - йдеться в резолюції. 492 євродепутати проголосували за, 141 - проти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні