Український політв'язень Шаблій повернувся з Росії на Батьківщину

1
-4
Український політв'язень Шаблій повернувся з Росії на Батьківщину
У п'ятницю, 5 березня, до України після закінчення майже 5-річного
незаконного ув'язнення повернувся політв’язень Кремля, колишній військовослужбовець Військово-морських сил України Гліб Шаблій. На Батьківщину його супроводжували українські консули.

Про це повідомили міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Вітаю політв’язня Кремля Гліба Шаблія з поверненням до України! Понад 4 роки Кремль незаконно тримав його ув'язненим в окупованому Криму та в РФ, повний строк. Після звільнення українські консули в Новосибірську, Москві та Мінську супроводжували його дводенне повернення з Сибіру", - написав у twitter очільник МЗС.

За інформацією Денісової, Гліба Шаблія незаконно ув'язнили за начебто виготовлення і перевезення вибухових речовин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шаблій Гліб Федорович раніше служив офіцером, бо у свій час закінчив Севастопольський військово-морський інститут ім. Нахімова за спеціальністю ракетно-артилерійське озброєння надводних кораблів. Після приєднання Криму до Росії, Шаблій Г.Ф. перекваліфіковується в агенти української військової розвідки і стає диверсантом. В листопаді 2016 року при його затримані російськими спецслужбами Шаблій Г.Ф. розповів, що виконував розвідувальну місію за завданням керівництва української розвідки. Вироком Ленінського районного суду м. Севастополя Шалій Г.Ф. на підставаі частини 1 статті 222 КК РФ засуджений до позбавлення волі на термін 5 років.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні