--> У Луцьку відбудеться Марш жінок проти насильства. | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку відбудеться Марш жінок проти насильства.

3
3
У Луцьку відбудеться Марш жінок проти насильства.
Із нагоди Міжнародного дня прав жінок у Луцьку відбудеться Марш жінок проти насильства.

Початок маршруту – Луцький міськрайонний суд (вул. Лесі Українки, 24) о 13:00 8 березня. Про це повідомили організаторки у фейсбуці, – передає Район.Луцьк.

Ключовою темою цьогорічної загальноукраїнської акції є COVID-19 і виклики, з якими зіткнулися жінки під час карантину. У цьому контексті Марш жінок у Луцьку звертає увагу на гендернозумовлене насильство – фізичне, економічне, сексуальне й емоційне, – від якого потерпають жінки і дівчата вдома, на робочому місці, в транспорті чи на вулиці, здобуваючи освіту чи реалізовуючи себе професійно, займаючись домом чи просуваючись кар’єрними сходинками, у цивільному житті чи в армії.

«Із екранів телевізорів, біл-бордів і сітілайтів, сторінок ЗМІ і соцмереж, жінкам розповідають, як одягатися, чим займатися в житті і яке їхнє «справжнє призначення», не беручи до уваги ані вподобань жінок, ані їхніх бажань щодо реалізації своїх можливостей, ані досягнень. Права жінок = права людини!» – йдеться у дописі.

Узяти участь у Марші може кожна людина, яка підтримує світ без насильства над жінками. Марш – рівновіддалений від політичних партій і рухів. Основна мета – привернення уваги до проблем насильства щодо жінок.

Ініціативна група:

Богдана Стельмах (ГО «Волинський прес-клуб»),
Оксана Ярош (ГО «Гендерний центр»),
Ірина Колковська (ГО «Розвиток Волині»),
Наталія Бартошук (представниця у Волинській області Управління дотримання прав людини Нацполіції України)
«Запрошуємо долучатися до співорганізації громадських активісток і активістів, організації, ініціативні групи, студентство», – закликають організаторки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Трутниткині проти меду)))
Відповісти
Один раз в рік можна пройтися. Не бачу в цьому нічого страшного. Головне, в інші дні не забувати,що спражнє покликання жінки це народжувати дітей та куховарити.
Відповісти
тоді ваше покликання не сидіти в інтернеті,а йти в шахту й добувати вугілля)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні