Помер перший український міністр закордонних справ

0
2
Помер перший український міністр закордонних справ
Перший міністр закордонних справ незалежної України Анатолій Зленко помер на 83-му році життя. Про це повідомив екс-заступник міністра закордонних справ України, екс-постпред України при ЄС Костянтин Єлісєєв у понеділок, 1 березня.

"З невимовним болем отримав трагічну звістку про те, що не стало першого глави МЗС незалежної України, мого вчителя і дипломатичного батька Анатолія Максимовича Зленка! Все, чого я досяг в дипломатії, - завдяки його школі дипломатії. Щирі співчуття родині Зленка. Вічна пам'ять!", - написав Єлісєєв у Twitter.

Анатолій Зленко очолював МЗС у 1991 - 1994 і 2000-2003 роках, а в 1994 - 1997 роках був постійним представником України при ООН.

Він почав кар'єру дипломата в 1967 році, працюючи в структурах МЗС УРСР, потім - секретаріату ЮНЕСКО в Парижі. У 1983 - 1987 роках був постпредом УРСР при ЮНЕСКО, в 1997 - 2000 роках - постпредом вже незалежної України при ЮНЕСКО, поєднуючи цю посаду з місією поста України у Франції і Португалії. У 2004 - 2005 роках представляв Україну в Комісії ООН з прав людини.

З вересня 2010 року Зленко був віце-президентом Київського славістичного університету та очолював Інститут славістики та міжнародних відносин у структурі університету.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні