--> В українських школах з'являться нові предмети | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В українських школах з'являться нові предмети

1
9
В українських школах з'являться нові предмети
У той час як в школах заборонили продавати шкідливу їжу і чітко обговорили, якими мають бути меблі, нова типова освітня програма для 5-9 класів передбачає можливість вивчення робототехніки, драматургії та культури добросусідства.

Про це йдеться в наказі Міністерства освіти і науки №235 від 19 лютого "Про затвердження типової освітньої програми для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти", передають Українські Новини.

З метою реалізації державного стандарту базової загальної середньої освіти, який Кабінет Міністрів затвердив 30 вересня 2020 року, Міносвіти затвердило типову освітню програму для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти.

Згідно з програмою, для учнів 5-9 класів передбачено інтегрований курс "Здоров'я, безпека і добробут", для учнів 8-9 класів – предмет "Підприємництво і фінансова грамотність".

Також передбачена можливість вивчення учнями 5-6 класів одного з предметів "Етика", "Культура добросусідства" або іншого курсу морального спрямування.

Згідно з наказом, типова освітня програма вводиться в дію поетапно: з 2022/2023 навчального року для п'ятих класів, з 2023/2024 навчального року для шостих класів, з 2024/2025 навчального року для сьомих класів, з 2025/2026 навчального року для восьмих класів, з 2026/2027 навчального року для дев'ятих класів.

Типова освітня програма визначає обов'язкові та рекомендовані підходи до розробки закладами загальної середньої освіти та використання ними в освітній діяльності освітніх програм в кожному циклі базової середньої освіти.

Згідно з програмою, загальний обсяг навчального навантаження для п'ятого класу – 29 годин на тиждень, для шостого класу – 32 години, для сьомого класу – 34 години, для восьмого класу – 35 годин, для дев'ятого класу – 35,5 години на тиждень.

Також для учнів п'ятих класів передбачено 2 додаткові години на тиждень для вивчення вибіркових предметів, проведення індивідуальних консультацій та групових занять, для шостих класів – 2 години на тиждень, для сьомих класів – 1 година на тиждень, для восьмих класів – 1 година на тиждень, для дев'ятих класів – 0,5 годин на тиждень.

Крім того, наголошується, що уроки фізичної культури, згідно з частиною четвертою статті 26 закону "Про фізичну культуру і спорт", є обов'язковими та проводяться не менше трьох разів на тиждень.

Також в програмі представлений орієнтовний перелік міжгалузевих інтегрованих курсів для учнів 5-9 класів: робототехніка; STEM (наука, технології, інженерія, математика); драматургія і театр; фізика й основи техніки; економіка та право.

Відзначається, що кількість навчальних годин на вивчення міжгалузевих інтегрованих курсів визначає навчальний заклад з урахуванням навчального навантаження, певної на відповідні навчальні предмети.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Каждый из нас любит почитать новости или посмотреть Ютубчик, что узнать что творится в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали искаженную информацию.
Я нашел очень хороший источник новостей и рекомендую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время читаю новости только здесь.
Так же вот несколько из свежих статей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/lunnyj-posevnoj-kalendar-2019-v-ukraine-v-doneckoj-oblasti/
https://ukr-life.com.ua/detskie-vyplaty-za-yanvar-2019-goda/
https://ukr-life.com.ua/kalendar-buxgaltera-dlya-ukra%D1%97ni/
https://ukr-life.com.ua/prognoz-nedvizhimosti-ukrain/
https://ukr-life.com.ua/pensii-pereselencam-v-ukraine/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні