Як збадьоритися (без кави) за лічені хвилини: 7 простих способів

1
1
Як збадьоритися (без кави) за лічені хвилини: 7 простих способів
Дрімаєте на роботі? П’ята чашка кави не рятує? Тоді, можливо, вам допоможуть прості поради. Візьміть їх на озброєння, щоб підвищити свою продуктивність та залишатися активним.

Літрами пити каву - не варіант, адже це може негативно вплинути на здоров’я. Тож, Свідок пропонує корисну та просту альтернативу.

Поради, які допоможуть збадьоритися за лічені хвилини.

1. Більше світла

Якщо біля робочого місця темно – увімкніть світло. Можна відкрити штори. Активне сонячне проміння сигналізуватиме тілу про необхідність пробудження, а вітамін D покращить настрій. Також це підвищить ймовірність того, що ви значно краще спатимете наступної ночі.

2. Холодний душ

Якщо ви працюєте з дому, то можна прийняти холодний душ. Достатньо сполоснутися протягом 30 секунд холодною водою, щоб набратися сил і збадьоритися.

3. Пийте достатньо води

Вживання занадто малої кількості води може викликати відчуття втоми. І тут не потрібно дивуватися, адже мозок просто недоотримує достатню кількість кисню. Тож, щоб залишатися у формі протягом усього дня, також слід пити достатньо води. Але це зовсім не означає, що потрібно вливати у себе надто багато рідини.

4. З’їжте що-небудь

Ймовірно, у вас є пристрасть до солодкого, але краще з'їсти щось, що довше зберігатиме відчуття ситості. Тож варто додати до свого раціону складні вуглеводи, які повільно вивільнятимуть енергію. Це можуть бути крупи, цільнозернові, бобові, фрукти. Натомість від цукерок і печива все ж краще відмовитися.

5. Жувальна гумка

Коли ви жуєте жувальну гумку, частота серцевих скорочень підвищується. Це також збільшує приплив крові до мозку. Жувальна гумка не лише підвищує увагу, а й покращує певні розумові здібності та допомагає сконцентруватися на завданні.

6. Рухайтеся

Не потрібно долати 10 кілометрів під час обідньої перерви. Натомість достатньо буде короткої денної прогулянки біля офісу. Також можна спробувати ходити на роботу пішки. Це значно краще вплине на самопочуття, ніж звична ранкова філіжанка кави.

7. Активізуйте свій мозок

Коли мозок стимулюється, він відразу ж запускається, змушуючи вас відчувати себе бадьорішими. Допоможуть, наприклад, судоку або кросворди. Тож можна на кілька хвилин відволіктися, щоб збадьоритися та бути готовим до нових викликів, які постають перед вами на роботі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
запхати пальці в розетку найкраще бадьорить!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні