Кому заборонено пити каву

0
Кому заборонено пити каву
Кава - улюблений мільйонами напій, який заведено споживати зранку для бадьорості та насолоди. Попри корисність кави (напій містить багато антиоксидантів, допомагає запобігти хворобі Паркінсона, зменшує ризик раку шкіри, товстого кишківника, простати, появи діабету тощо) багатьом потрібно обмежити її споживання.

Про це пише ТСН.

За яких хвороб варто відмовитися від споживання кави

Тим, хто страждає на артеріальну гіпертензію
Насамперед як свідчать результати дослідження, представлені на конгресі Європейського товариства кардіологів (European Society of Cardiology), дорослим з артеріальною гіпертензією, навіть легкого ступеня, слід утриматися від вживання кави, оскільки це може обумовлювати підвищення ризику серцево-судинних подій, наприклад, інфаркту міо. Система регуляції тиску у гіпертоніків знаходиться в розхитаному стані, і вживанні чашечки-двох ароматних напоїв можуть спровокувати підйом тиску.

Людям з хворобами шлунка та дванадцятипалого кишківника
Кава підвищує кислотність шлункового соку, тому не варто зловживати напоєм тим, хто страждає від хвороб шлунка і дванадцятипалої кишки.

Попри те, що каву прийнято пити зранку, натщесерце, робити цього не слід. У порожньому шлунку напій стимулює секрецію соляної кислоти та цим призводить до подразнення слизової оболонки. Це може стати причиною закидання жовчі у порожній шлунок. Як результат – печія, почуття нудоти та розвиток гастриту. Випита кава натще шкідлива. Краще пити каву після повноцінного сніданку. До того ж не одразу, а години через дві-три. Так кава принесе найбільше користі.

Людям із підвищеною тривожністю та тим, хто страждає від безсоння
З обережністю потрібно пити каву людям із підвищеною тривожністю і тим паче панічними атаками — кофеїн сприяє підвищенню почуття тривоги, прискорює серцебиття, тому краще також уберегтися від неї людям із серцево-судинними проблемами.

З цих же причин не потрібно пити каву людям, які страждають від безсоння. Дія випитої кави починається через 15-20 хвилин і триває приблизно 2 години. А кофеїн виводиться з організму ще довше, і це треба враховувати тим, хто страждає на безсоння.

За остеопорозу та вагітним жінкам
Кава сприяє вимиванню кальцію з кісток. Дослідження показують, що високе споживання кави, понад 3-4 чашок на день може збільшувати ризик розвитку остеопорозу, особливо у жінок після менопаузи. Це пов’язано з втратою кальцію через сечу, яку спричиняє кофеїн.

З цих же причин потрібно хоча б обмежити споживання кави під час вагітності, коли жінки втрачають багато кальцію для зростання кістяка дитини.

Людям із підвищеним холестерином
У каві міститься кофестол — речовина, що може підвищувати рівень холестерину, особливо у жінок, якщо пити до 5-6 чашок кави на день
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні