Невідомий хакер хотів отруїти ціле місто

1
1
Невідомий хакер хотів отруїти ціле місто
У штаті Флорида (США) невідомі зловмисники втрутилися в роботу очисних споруд яка обробляє воду для 15 тисяч чоловік.

Хакери зламали систему управління і спробували підвищити рівень гідроксиду натрію в воді більш ніж у 100 разів, повідомив на брифінгу шериф округу, з посиланням на місцеві ЗМІ, повідомляє gazeta.ua.

Система управління налагоджена так, щоб авторизовані користувачі могли здійснювати необхідні в разі аварії або несправності дії віддалено.

Зловмисники спробували змінити параметри роботи автоматики, встановивши концентрацію лугу у воді на рівні 11100 ppm, в той час як нормальна концентрація - 100 ppm.

Співробітники очисної станції відреагували швидко - оператор помітив зміну, попередив начальника і повернув значення параметра до вихідного, а хакер покинув систему.

Додавання гідроксиду натрію в малих кількостях у водопровідну воду збільшує її pH і тим самим знижує кількість свинцю та інших важких металів. При високій концентрації він викликає роздратування шкіри і очей, а в більш важких випадках - хімічні опіки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нормальна людина відчує смак лугу і не буде пити таку воду
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні