ТОП-5 найбагатших монархів світу: хто вони?

0
-3
ТОП-5 найбагатших монархів світу: хто вони?
Телесеріал Netflix "Корона" зробив британську королеву Єлизавету ІІ однією з найкультовіших монархів планети. Її статки складають близько $480 млн.

Проте 5 найбагатших членів королівських сімей у світі значно багатші. Усі вони з Африки і Азії. Статки монархів рахувало видання Daily Star, інформує gazeta.ua.

Король Таїланду Маха Ваджіралонгкорн займає перше місце. Його багатство оцінюється $43 млрд. Монарх має аерофлот з 38 реактивних літаків і гелікоптерів. Король зійшов на трон після смерті свого батька, короля Пуміпона Адульядета, в 2016-му. Велику частку статків отримує з 23% в Siam Commercial Bank - одному з найбільших кредиторів країни. А також з Siam Cement Group - найбільшого промислового конгломерату країни.

Султан Брунею Хасанала Болкіах на другому місці з $28 млрд. Гроші отримує переважно завдяки величезним запасам нафти в країні. У нього є палац зі 1788 кімнатами і парк з 5 тис. авто, зокрема сотнями Rolls-Royce.

Третє місце в іншого багатого на нафту монарха - короля Саудівської Аравії Салмана, статки якого - $18 млрд. Монарх любить розкіш, дорогі яхти і картини. Багатству завдячує частині портфеля королівської сім'ї, який оцінюють в $1,4 трлн. Туди, зокрема, входить нафтогазовий гігант Saudi Aramco.

Четверте місце займає шейх Халіфа з Абу-Дабі - найбагатший з правителів ОАЕ. Його багатство оцінюють в $15 млрд. Велика частина статків пов'язана з нафтовими запасами ОАЕ. Він володіє безліччю розкішних будинків у Лондоні на суму понад $1,7 млрд.

П'яте місце в найбагатшого монарха Африки, короля Марокко Мохаммеда VI, багатство якого оцінюють від $2 до $8 млрд.

Він успадкував 35% акцій холдингової компанії Sociеtе Nationale d'Investissement від покійного батька, короля Хасана. У його портфелі також акції найбільшого банку Марокко Attijariwafa, гірничодобувної компанії Group Managem, цукровиробника Cosumar і молочної компанії Centrale Danone.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні