У Туреччині археологи знайшли сліди цуценяти 1500-річної давнини

0
5
У Туреччині археологи знайшли сліди цуценяти 1500-річної давнини
Також на плитці зберігся відбиток копита кози

Пише ЗІК.

У Туреччині дослідники виявили 1500-річний будинок, який був прикрашений ілюзорними настінними розписами та теракотовою плиткою, на якій зберіглися відбитки лап цуценяти.

Зазначається, що на плитці також зберігся відбиток копита кози. Ймовірно, тварини ходили по плитці, поки вона сушилася. Крім того, були знайдені малюнки, які зображають те, що може бути курчатами або качками. За словами археологів, якби плитка для підлоги не була покрита килимом, відбитки лап і малюнки могли б бути частиною стилю настінних розписів будинку.

Водночас у будинку було виявлено п’ять полуторних мечів. Також було знайдено пряжки з малюнком, який свідчить про те, що їх носили військовослужбовці, та свинцеву печатку. Це дає можливість припустити, що жителі були частиною військової або цивільної влади міста.

При цьому вважається, що будинок використовувався понад 200 років, а на початку сьомого століття його зруйнував землетрус.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні