Представлено концепцію Меморіалу Голокосту Бабин Яр

2
-4
Представлено концепцію Меморіалу Голокосту Бабин Яр
У роботі над концепцією брала участь всесвітньо відома художниця-перформансістка Марина Абрамович, яка увійшла до групи 22 визнаних архітекторів, істориків, музейних кураторів, художників і дослідників Голокосту.

Пише Кореспондент.

Колектив експертів представив художню концепцію меморіалізації Бабиного Яру спостережній і громадській радам Меморіального центру, повідомляє Фонд Бабин Яр на своєму сайті.

Концепція передбачає будівництво 10 об'єктів, один з яких, синагога авторства професора Базельського університету архітектора Мануеля Герца, має бути зведений вже навесні 2021 року - до 80-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Загалом майбутній Меморіальний комплекс включатиме:

· Музей трагедії Бабиного Яру 1941-1943 рр.;

· Музей Голокосту в Україні та Східній Європі;

· Музей історії забуття трагедії Бабиного Яру;

· Музей історії місця і Куренівської трагедії;

· Інсталяцію, присвячену жертвам трагедії;

· Простір для молитви, до складу якого увійдуть синагога, церква, мечеть і неконфесійний простір;

· Освітній та науковий центр, дискусійний майданчик;

· Медіатека, бібліотека, архів і колекції;

· Освітньо-ігровий простір для дітей;

· Центр реабілітації наслідків психологічної травми.

"Представлена ​​концепція дуже цікава і вражає. Вона демонструє, наскільки цей музей та освітній центр буде і якісним, і, в той же час, не таким, як багато інших центрів Голокосту, таким, який заповнює інформаційний вакуум, що існує зараз у всіх дослідженнях Голокосту", - прокоментував результати презентації голова наглядової ради Меморіального центру Голокосту Бабин Яр Натан Щаранський.

Відзначимо, в роботі над художньою концепцією брала участь всесвітньо відома художниця-перформансістка Марина Абрамович, яка увійшла в групу 22 визнаних у світі та Україні архітекторів, істориків, музейних кураторів, художників і дослідників Голокосту. Крім неї, в роботі брали участь куратор Музею Гуггенхайма Трой Конрад Террі, архітектор Барбара Хольцер, яка створила Національний меморіал Голокосту Бухенвальда в Веймарі, а також провідний експерт з історії Освенцима Роберт Ян Ван Пельтен.

Меморіальний центр Голокосту Бабин Яр - некомерційна освітня організація, покликана вшанувати пам'ять жертв трагедії Бабиного Яру і сприяти гуманізації людства через збереження і вивчення історії Голокосту.

Нагадаємо, в грудні 2020 року президент України Володимир Зеленський підписав указ №567 про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру і додаткові заходи щодо подальшого розвитку Національного історико-меморіального заповідника Бабин Яр.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де.там українці?
Відповісти
Цього не можна заперечувати. Це трагедія.
Однак Ізраіль чомусь не визнає геноцидом голодомор 33-го. Чому?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні