З квітня Україна почне оплачувати лікування онкозахворювань

0
4
З квітня Україна почне оплачувати лікування онкозахворювань
В Україні з початку квітня почне працювати нова програма медичних гарантій, до якої будуть додані нові пакети, зокрема, лікування онкозахворювань. Про це під час брифінгу у вівторок, 26 січня, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"У другому і четвертому кварталі 2021 планується додати і розширити перелік пакетів, які будуть застосовуватися", - розповів міністр, додавши, що нова Програма медичних гарантій почнеться з 1 квітня.

За його словами, в Програму медичних гарантій будуть додані такі пакети:

Хіміотерапевтичне лікування і супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих і дітей в стаціонарних і амбулаторних умовах.

Терапевтичне лікування і супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих і дітей.

Лікування і супровід пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями дорослих і дітей в амбулаторних стаціонарних умовах.

"Це повністю новий пакет, він застосовується і буде введений, тому що там є відповідне специфічне лікування, яке вимагає деталізації. Його краще ввести окремим пакетом, ми плануємо зробити з 1 квітня цього року", - розповів Степанов щодо третього пакета.

Глава Міністерства охорони здоров'я зазначив, що також будуть підвищені відповідні тарифи.

"Якщо, наприклад, на послуги з хіміотерапевтичного лікування у нас тариф був 17 843 гривні, то в цьому році ми хочемо встановити вже 25 529 гривень з відповідними коефіцієнтами.

Коефіцієнти застосовуються для лікування дітей та дорослих. Наприклад, за готовність надавати медичну допомогу дітям до 18 років буде відповідний коефіцієнт до цієї суми 3,55%", - розповів міністр.

За його словами, аналогічно будуть розраховані тарифи на лікування хворих з гематологічними або онкогематологічними захворюваннями.

У відомстві зазначають, що з 1 квітня будуть міняти підходи, додавати нові пакети і зводити коефіцієнти, щоб лікування ставало ефективним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні