--> У Китаї закликали світ відмовитися від вакцини Pfizer | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Китаї закликали світ відмовитися від вакцини Pfizer

0
-8
У Китаї закликали світ відмовитися від вакцини Pfizer
Китайські медичні експерти закликали світ припинити використання вакцини від коронавірусу, яку розробили компанії Pfizer та BioNTech. Це пов'язано з понад 20 випадками смерті серед вакцинованих пенсіонерів у Норвегії.

Інформує РБК.

Як пояснив китайський імунолог, нова мРНК вакцина від коронавірусу була розроблена поспіхом та ніколи не використовувалася у великих масштабах, тому її безпека не була підтверджена для широкого застосування на людях.

Однак китайські експерти наголошують, що оцінювати інцидент зі смертями в Норвегії слід обережно, щоб зрозуміти, чи була смерть спричинена саме вакциною, чи іншими умовами.

Вірусолог з Уханського університету Ян Жчаньцю розповів, що мРНК вакцини вчать клітини людини виробляти білок, що викликає імунну відповідь на коронавірусу. Водночас в організмі можуть утворюватися токсичні речовини. Це показує, що мРНК вакцини не можуть бути повністю безпечними для людини, додав він.

Імунолог з Пекіна, чиє ім'я не називається, закликав не рекомендувати вакцину Pfizer/BioNTech людям старше 80 років, оскільки вони мають слабшу імунну систему та схильні до негативних наслідків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні