Зеленський пояснив суть січневого локдауну

1
-8
Зеленський пояснив суть січневого локдауну
Президент Володимир Зеленський заявив, що зимовий карантин буде не таким жорстким, як весняний. Про це він сказав на селекторній нараді у четвер, 7 січня.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що вже третій день поспіль спостерігається тенденція до зростання числа хворих, а міністр охорони здоров'я Максим Степанов додав, що, як показує світовий досвід, у країнах, де не діяв жорсткий карантин під час різдвяних і новорічних канікул, відбувається зростання кількості хворих протягом 14 днів.

За словами Степанова, епідеміологи констатують скорочення інкубаційного періоду коронавірусу в Україні до семи-восьми днів й "омолодження" хвороби.

"Впроваджуючи із завтрашнього дня більш жорсткий карантин, ми уникнемо великого зростання хворих як на коронавірус, так і на звичайний сезонний грип. Таким чином зменшимо і навантаження на лікарні, адже одні й ті самі заклади лікують хворих на кожну з цих недуг", - нагадав міністр.

У свою чергу, Шмигаль додав, що буде працювати громадський транспорт, стратегічні підприємства, дитячі садки.

Працюватимуть і магазини, які продають продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію. Хоча розважальна інфраструктура і святкові ярмарки будуть закриті, кафе і ресторани працюватимуть на винос. МАФи і кіоски, які розташовані на відстані і не створюють скупчення людей, теж зможуть надавати свої послуги.

"Цей карантин пом'якшений і не такий жорсткий, як весняний локдаун. Він також більш лояльний в порівнянні з тими заходами, які впроваджуються в інших країнах. Однак ми збиваємо відразу хвилю зростання кількості хворих після новорічних свят і паралельно прискорюємо отримання якісної зареєстрованої вакцини, схваленої ВООЗ", - резюмував Зеленський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А сам поїхав "карантинитися" в Буковель. Гарний приклад рівня "гідранта''!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні