Дослідники розробили «рідкі алмази»

0
-1
Дослідники розробили «рідкі алмази»
Дослідники з Гонконгу представили новий метод формування «рідких алмазів». У майбутньому їх можна використовувати в електроніці.

Пише ІА Цікавості.

Дослідницька група під керівництвом університету Гонконгу (City University of Hong Kong, CityU) показала великий рівномірний алмазний масив, який вони зробили за допомогою наномеханічного підходу. Тепер вони зможуть використовувати деформовані алмази в функціональних пристроях в мікроелектроніці, фотоніки та квантових інформаційних технологіях.

«Експерименти по розтягуванню вперше показали надзвичайно велику рівномірну пружність алмазу. Наші результати демонструють можливість розробки електронних пристроїв шляхом інжинірингу деформацій алмазних конструкцій », – відзначили дослідники. Дослідники пояснили, що алмаз вважається високоефективним електронним і фотонним матеріалом завдяки надвисокій теплопровідності, виключної рухливості носія електричного заряду, високою пробивною здатністю і ультрашироким зазором смуги пропускання. Тому вчені вважають його одним з кращих матеріалів, який можна використовувати в електроніці. Вчені також виявили, що нанорозмірний алмаз можна еластично зігнути з більшою локальною деформацією. Це доводить, що властивості матеріалу можна використовувати для розробки функціональних алмазних пристроїв.
Теги: Алмази
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні