Українців змусять платити податок на автомобілі у 2021 році: кому та скільки треба викласти

1
-1
Українців змусять платити податок на автомобілі у 2021 році: кому та скільки треба викласти
Українським автомобілістам нагадали про податок на транспортний засіб, що доведеться заплатити у 2021 році.

Мова йде про машини, яким не більше п'яти років, а їх вартість становить не менше 375 мінімальних зарплат, повідомляє auto-portal. На сьогодні це 2,25 млн гривень.

Такі вимоги озвучені у статті 267 Податкового кодексу України.

"Об'єктом оподаткування є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п'яти років (включно) і середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року", – йдеться в нормативному акті.

При цьому вартість авто оцінюється Міністерством розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Зараз в Україні всього 213 таких автомобілів.

Платнику податків повідомлення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються відповідним органом.

Якщо ж власник такого авто не заплатить податок протягом 60 днів, сума стягнення буде зростати. Якщо заплатити в перші 90 днів, то сума штрафу зростає на 10%, після 90 днів – на 20%. Крім того, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
спасибi!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні