--> Хто з українців у 2023 році має сплатити податок на авто | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто з українців у 2023 році має сплатити податок на авто

0
Хто з українців у 2023 році має сплатити податок на авто
В Україні відклали запровадження обов'язкового техогляду авто до закінчення повномасштабної війни, а ось 25 тисяч гривень податку на автомобіль у 2023 році деяким доведеться заплатити. Це стосується машин не старших за п'ять років, вартість яких становить понад 2,512 млн грн (375 мінімалок).

Такі норми прописано у 267-й статті Податкового кодексу України, пише Апостроф.

Ставку транспортного податку встановлено на рівні 25 тисяч гривень у календарний рік за кожен автомобіль, який підпадає під оподаткування.

За транспортні засоби, придбані протягом року, податок потрібно сплачувати з місяця реєстрації автомобіля. Податкова декларація подається протягом місяця з дня виникнення права власності на машину, а податок сплачується, починаючи з місяця, у якому виникло таке право.

Якщо такий податок не сплачено протягом 60 днів, сума починає зростати. У перші 90 днів – плюс 10%; після 90 днів – 20%. Також у цьому випадку автомобіль чи інше майно можуть заарештувати (так звана податкова застава). При цьому користуватися машиною можна й у заставі, проте продавати чи дарувати її заборонено.

У той же час податкова може вилучити авто, продати його, з отриманої суми отримати платіж, а кошти, що залишилися, повернути вже колишньому власнику машини.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні