У США почалася вакцинація препаратом компанії Moderna

0
-4
У США почалася вакцинація препаратом компанії Moderna
В американському штаті Коннектикут почали робити щеплення від коронавірусу вакциною компанії Moderna.

Пише НВ.

Вакцину доправили до лікарні Хартфорда вранці в понеділок, 21 грудня, першими її отримали медичні працівники, що працюють з хворими на COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров'я США заявили, що застосування вакцини Moderna буде ширшим, ніж Pfizer, завдяки її простішим умовам зберігання. Перші дози доставлять до понад 3500 пунктів, після цього штати будуть самостійно вирішувати, куди відправити дози вакцини.

Американський медичний регулятор FDA схвалив вакцину від коронавірусу виробництва Moderna 19 грудня.

30 листопада американська компанія Moderna повідомила, що ефективність її вакцини від коронавірусу - 94,1%, а для запобігання тяжкого перебігу хвороби - 100%. Ціна однієї дози вакцини Moderna коливатиметься від $ 25 до $ 37.

12 грудня Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США видало дозвіл на використання вакцини від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech.

З 14 грудня в США почалася масова вакцинація від коронавірусу. Перші дози вакцини вже почали розповсюджувати по 150 лікарнях. Першою щеплення від коронавірусу в США зробила медсестра з Нью-Йорка.

Вакцина від COVID-19 розробки американського фармгіганта Pfizer і німецької біотехнологічної компанії BioNTech показала ефективність у 95%.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні