Новий штам коронавірусу у Великій Британії: країни масово припиняють авіасполучення

1
-3
Новий штам коронавірусу у Великій Британії: країни масово припиняють авіасполучення
Понад 20 країн світу припинили сполучення з Великою Британією через новий штам коронавірусу, який поширюється швидше, ніж інші. Про це повідомляє CNN.

Останньою з країн, яка повідомила про припинення польотів стала Канада. Заборона діє щонайменше 72 години, але за потреби її продовжать. Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що це робиться для захисту канадців по всій країні.

В Аргентині, Чилі та Колумбії припинені прямі рейси з Великої Британії. Еквадор також розглядає можливість посилити карантин у звʼязку з цим.

Аргентина дозволила ще один рейс з Британії. Після цього набуває чинності заборона. У Чилі всі польоти у цьому напрямку забороняють з 22 грудня, а ті мандрівники, які були у Британії протягом останніх 14 днів, будуть на карантині.

У Франції обмеження на польоти у напрямку Британії діє з 20 грудня на 48 годин. В Ірландії заборона також діє дві доби — 21 та 22 грудня.

Міністр охорони здоровʼя Італії Роберто Сперанса заявив, що, окрім заборони рейсів, країна відмовить у вʼїзді тим, хто був у Британії протягом останніх двох тижнів.

До Португалії з Британії прилітати зможуть тільки португальці з негативним результатом тесту на ковід.

Премʼєр-міністр Бельгії Александр Де Кроо заявив, що країна буде відправляти мандрівників з Британії на карантин на 24 години.

У Нідерландах, Болгарії, Естонії та Латвії поки діє заборона на рейси у напрямку Британії до Нового року. Окрім цього, Нідерланди заборонили пасажирські пороми з Великої Британії.

Німеччина також закрила пасажирське повітряне сполучення з Британією — заборона почне діяти з понеділка, 21 грудня, і триватиме щонайменше до 31 грудня. Винятки зроблять тільки для вантажних літаків.

Чехія з 20 грудня ввела обовʼязковий 10-денний карантин для всіх, хто прибуває зі Сполученого Королівства. Саудівська Аравія на тиждень повністю закрила кордони — повітряні, наземні та морські. В Ірані та Румунії рейси у напрямку Британії заборонили щонайменше на 2 тижні.

Окрім цього, Туреччина заборонила прилітати до неї з Британії, Південної Африки та Нідерландів — у цих країнах виявили мутований штам. В Ізраїлі заборонили рейси зі Сполученого Королівства, ПАР та Данії.

Авіасполучення з Британією і Південно-Африканською республікою припинила і Швейцарія — заборона почала діяти опівночі 21 грудня і триватиме до рішення влади відновити перельоти.

Зазначимо, що ряд країн поки тільки повідомив про намір тимчасово припинити авіасполучення з Британією. Рішення мають ухвалити протягом 21—22 грудня, пише Бабель.

Що відомо про новий штам?

Уперше виявили його у Великій Британії й повідомили про це 14 грудня. Вже з 16 грудня ввели максимальний карантин і заявили, що цей новий штам коронавірусу поширюється швидше за попередні.

Наразі немає підтверджень, що він викликає більш важку форму захворювання. Згодом представники МОЗ Британії заявили, що нову мутацію коронавірусу у країні виявили ще у вересні, але цьому не надали значення.

Станом на ранок 21 грудня цей штам виявили, власне, у Британії, а також у Південно-Африканській Республіці. Нова мутація коронавірусу сильніше вражає молодих і здорових людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Do you know what holiday it is today?
We are used to the fact that we know only religious and public holidays and celebrate only them.
I found out about this only yesterday after visiting the site https://whenisholiday.com/.
It turns out that every day there are from 2 to 10 different holidays that surround us and make our lives happier.
Here is one of the holidays that will be today:
https://whenisholiday.com/america/when-is-national-flip-flop-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/europe/when-is-happy-guy-fawkes-day-2020.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-best-friends-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-doughnut-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-sex-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/europehttps://whenisholiday.com/asia/when-is-al-hijra-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-daughters-day-2018.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-creamsicle-day-2017.htmlhttps://whenisholiday.com/america/when-is-national-no-bra-day-2017.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні