Прокуратура Боснії порушила справу через українську ікону

1
-3
Прокуратура Боснії порушила справу через українську ікону
Прокуратура Боснії та Герцеговини відкрила кримінальне провадження щодо ікони, яку голова Президії республіки Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ РФ Сергію Лаврову. Правоохоронці хочуть дізнатися, як помаркована штампом УРСР ікона потрапила до країни.

Пише Громадське.

Зокрема Міністерство закордонних справ Боснії і Герцоговини отримало ноту протесту від України. Інформацію про це передали до прокуратури, яка проводитиме перевірки. Наразі відповідне провадження вже відкрили, слідчі перевірятимуть, як ікона потрапила до країни.

Також МЗС республіки направило лист до Бюро розслідувань і захисту державних інтересів Боснії і Герцеговини (SIPA) для розслідування всіх обставин, зазначених у ноті МЗС України.

Українська сторона вимагає розслідування та додаткової інформації щодо 300-річної ікони, яку, імовірно, вивезли з окупованого Луганська.

Що це за ікона?

Як зазначає BBC, 14 грудня Мілорад Додік на зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим подарував йому 300-річну позолочену ікону, що має штамп УРСР. Місцеві видання зазначали, посилаючись на слова Додіка, що ікону знайшли в Луганську.

У відповідь 16 грудня посольство України в Боснії і Герцеговині направило владі країни офіційну ноту з вимогою надати повну інформацію про ситуацію та пояснити, що це за ікона та як вона потрапила в Боснію і Герцеговину.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чому украiнську ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні