--> “Подарували крадене”: РФ повертає ікону з Луганська | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

“Подарували крадене”: РФ повертає ікону з Луганська

0
16
“Подарували крадене”: РФ повертає ікону з Луганська
Москва заявила про повернення старовинної православної ікони, подарованої міністрові закордонних справ РФ Сергію Лаврову під час його візиту до Боснії, після того, як з’ясувалося, що ікона може бути викраденою з України.

Повідомляє Новинарня.

“Ікону повернуть дарувальникам для подальшого уточнення її історії за лінією Інтерполу”, – повідомила державна інформагенція ТАСС із посиланням на коментар МЗС Росії в суботу, 19 грудня.

"ю ікону подарував Лаврову під час його перебування в Сараєві головуючий президії Боснії і Герцеговини, представник Республіки Сербської Мілорад Додік.
Напередодні прокуратура Боснії і Герцеговини почала слідство щодо долі української ікони. Раніше в мережі показали фото, на якому видно воскову печатку із зазначенням, що 300-річна пам’ятка належить Україні.

Офіс Мілорада Додіка повідомляв, що ікону “було знайдено в Луганську”, не уточнюючи, коли її знайшли та хто саме її знайшов на території України.
Преса в Сараєві з цього приводу писала, що кілька десятків сербів із Республіки Сеорбської у складі БіГ воювали на боці проросійських бойовиків на Донбасі та що сербський лідер Додік неодноразово виступав на підтримку російської окупації Криму й Донбасу.

Посольство України в Сараєві 16 грудня звернулося до уряду Боснії і Герцеговини з нотою, вимагаючи “невідкладно й однозначно” зʼясувати, яким чином ікона з Луганська опинилася в БіГ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні