Українців попереджають про небезпечні та радіоактивні ялинки

0
-1
Українців попереджають про небезпечні та радіоактивні ялинки
На новорічні свята в будинках українців можуть виявитися ялинки невстановленого походження, і навіть ті, які виросли в Чорнобильській зоні.

Про це розповіла начальниця відділу контролю у сфері торгівлі ГУ Держпродпотребслужби в Києві Ірина Мазепа в ефірі телеканалу "Україна 24", пише Під Прицілом.

Вона розповіла, щоб купити перевірену ялинку з чіпом потрібно звертатися в державне агентство лісового господарства. При цьому на всіх хвойних деревах повинні бути штрих-коди. Також є сайти, де все можна перевірити.

На зауваження журналіста про те, що продавець ялинки може просто тримати штрих-код в руці і прикріпити його на місці, Мазепа зазначила, що немає ніякої гарантії, де було вирощено дерево. Але відомство контролює всі ці випадки на незаконну вирубку ялинок.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні