З кожним роком зими стають теплішими: прогноз на зиму 2020-2021

0
-1
 З кожним роком зими стають теплішими: прогноз на зиму 2020-2021
З давніх давен український люд міг передбачувати погоду, грунтуючись тільки на народні прикмети: якщо ворони вранці сидять на маківках дерев та каркають - бути хуртовині й морозам, мостяться на середніх чи нижчих гілках - чекай вітру, на землі - потеплішає, влаштували «ігри» в небі, перекидаються через голову, різко гайнули донизу і знову вгору - за два-три дні будуть заметілі. Перевірити достовірність прикмети можна тільки з часом, а на даний момент довіримося прогнозу синоптиків на https://pogoda.meta.ua/.

Хуртовина залишилася в минулому

Хуртовина залишилася в минулому
Згідно свідчень метеорологічних досліджень на всій території України протягом грудня-лютого буде зберігатися похмура погода, інколи сонечко буде пробиратися через кучні хмари.

Зима с кожним роком стає все ніжнішою та менш суровою. В цьому році не буде винятку. Основними показниками залишатимуться:

  • температура повітря коливатиметься від 0 до 10 градусів морозу;

  • вологість повітря залишиться на позначці 75-90% в залежності від регіону;

  • вітер буде помірний, незначний 3-5 м/с;

  • помірна кількість опадів.



Температурні показники по регіонам країни

В центральній частині країни мінімальна температура взимку становитиме мінус 5 градусів морозу. Значних опадів не передбачається, однак, сніг все-таки треба чекати в другій декаді січня.

Західну частину країни заливатимуть дощі в грудні, проте січень нагадає мешканцям заходу про зимові тижні та стовпчик термометру досягне позначки -5 градусів морозу. Хоча і гірськолижний сезон в самому розгарі, сподіватися на заметіль не треба. Перший місяць зими у Львові буде схожим на осінню погоду, проте січень і лютий досягне зимових показників.

Зимові місяці у східній частині України будуть помірно холодними. Стовпчик термометра коливатиметься між позначками від мінус 5 до мінус 10 градусів. Значних опадів не передбачається, але слід пам’ятати, що волога погода вдень та мороз уночі утворюють ожеледицю.

На півночі країни слід очікувати м’яку зиму, без особливих вітрів. Вологість повітря залишатиметься близько 75%, температура становитиме в середньому від 2 градусів тепла до 7 градусів морозу.

Хоч зима з кожним роком стає все теплішою, не слід забувати про збереження свого здоров’я та теплий одяг.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні