Синоптик назвала день, з якого в Україні розпочнеться тепло

0
Синоптик назвала день, з якого в Україні розпочнеться тепло
Дощі в Україні йтимуть ще кілька днів, а от у другій половині тижня запанує тепла погода без опадів.

Про це NV розповіла Наталія Птуха, синоптикиня Укргідрометцентру.

За її словами, наразі погоду визначає поле зниженого тиску — в Україні утворився циклон, хоч і не надто активний. «У більшості областей у найближчі дві доби — 19 і 20 березня — очікуємо опади, переважно у вигляді дощу різної інтенсивності, — говорить Птуха. — Дощ то припинятиметься, то знову починатиметься».

Також синоптикиня не виключає, що вночі дощ подекуди може переходити у мокрий сніг. Наприклад, вночі 19 березня у західних областях йтиме сніг. Справа в тім, що у регіоні температура опуститься до -5, а вдень підніметься не вище, ніж до 6 градусів тепла.

«У західних областях подекуди можлива ожеледиця найближчими днями, водіям треба бути уважними», — попереджує синоптикиня.

А на решті території вночі або змішані опади, або — ближче до південного сходу — дощі. Температура повітря в нічні години у 19 і 20 березня по країні буде +4…-2, вдень +3…+9. На південному сході тепліше — до +12 вдень.

Також можливі тумани 19 березня у центрі та на півдні, а 20−21 березня ще й у західних областях.

Друга половина тижня принесе більше тепла та загалом опади припиняться, дощі будуть хіба що у південній частині та центральних областях, вважає експертка. «У решті областей 21 числа пануватиме погода без опадів, — продовжує Птуха. — 22−23 березня у більшості областей без опадів, тільки у південних та західних областях місцями ще може бути невеликий дощ».

Водночас температура повітря буде дедалі вищою: вночі 22−23 березня 0…+6, а вдень 23 березня сягне аж +9…+15 градусів. Поривів вітру не очікується, він буде помірних швидкостей, 5−10 м/с, причому його напрямок змінюватиметься — то південно-східний, то північно-східний.

Наступні вихідні також будуть переважно без опадів, обіцяє Птуха. «Весняна мінлива погода», — говорить вона.

Також за даними Птухи, у Києві найближчим часом дощитиме. А 19−20 березня вночі очікуємо на дощ із мокрим снігом і 0…+3, а вдень +5…+7. А з 21 березня і до кінця тижня в столиці без опадів і все теплішатиме: 21-го і 22-го вдень до +10, а 23-го навіть до +14. «Це вже справжні весняні показники», — впевнена синоптикиня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні