В Індії виявили невідому хворобу

0
0
В Індії виявили невідому хворобу
Медики індійського штату Андхра-Прадеш виявили сліди часток свинцю і нікелю в зразках крові сотні пацієнтів, яких напередодні шпиталізували через невідому хворобу.

Пише Бабель.

Високий рівень свинцю в крові може порушити розвиток мозку, нервової системи і життєво важливих органів, таких як серце і легені. Наразі більшість з понад 400 шпиталізованих страждають від запаморочення, непритомності, головних болів і блювоти. Водночас у них негативний результат на COVID-19.

Перед цим федеральний депутат Нарасімха Рао заявляв, що «найбільш вірогідною причиною є отруйні хлорорганічні речовини».

«Це один з варіантів», — прокоментувала тоді директорка громадської охорони здоровʼя в штаті Гіта Прасадіні. За її словами, за останні 24 години не було виявлено ніяких нових серйозних випадків захворювання. Проте на вихідних помер 45-річний чоловік.

Наразі лікарі очікують результати аналізів з декількох лабораторій, аби встановити точну причину.

Хлорорганічні сполуки заборонені або обмежені в багатьох країнах після того, як дослідження повʼязали їх з раком та іншими потенційними ризиками для здоровʼя. Однак деякі забруднювачі залишаються в навколишньому середовищі роками і накопичуються в жирах тварин і людей. Наразі відомо, що ці хімічні речовини присутні в окремих засобах для боротьби з комарами.

За даними органів охорони здоровʼя США, вплив хлорорганічних пестицидів протягом короткого періоду може викликати судоми, головний біль, запаморочення, нудоту, блювоту, тремор, сплутаність свідомості, мʼязову слабкість, невиразну мову, слиновиділення і пітливість.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні