Новий штам коронавірусу вже у Європі: чим він небезпечний

1
Новий штам коронавірусу вже у Європі: чим він небезпечний
Найновіший варіант COVID “арктур”, який викликав хвилю заражень в Індії, уже виявляють у Великій Британії. За останній місяць було виявлено майже 50 випадків, пише ТСН.

Цей варіант COVID походить від штаму “омікрон”, і експерти вважають його щонайменше таким же заразним.

В Індії через “арктур” лікарні країни запровадили найвищий рівень небезпеки - “червоний код”, а деякі штати Індії знову запровадили обов’язкове носіння масок у громадських місцях, намагаючись зупинити стрімке зростання зараження.

На даний момент експерти не вважають, що цей штам під назвою XBB.1.16 буде більш смертоносним, ніж основні штами, які зараз поширені, хоча ситуація все ще потребує вивчення.

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) підтвердила, що зараз веде моніторинг за “арктуром”, який вперше був помічений наприкінці січня. Експерти попереджають, що він має тривожні мутації.

“Він має додаткову мутацію в білку Spike, яка, згідно з лабораторними дослідженнями, показує підвищену інфекційність, а також потенційну підвищену патогенність”, - пояснила Марія Ван Керкхов, технічний керівник ВООЗ з Covid.

Виконавчий орган з питань охорони здоров’я та безпеки Великої Британії підтвердив, що новий штам вже спричинив 50 випадків зараження у країні.

В Індії 12 квітня було зареєстровано 40 215 випадків коронавірусної інфекції, що на 3122 випадки більше, ніж в середньому за день. Вважається, що новий варіант є причиною більшості заражень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МАБУТЬ БУДЕ Сіфіліс - Мозку ......
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні