--> Обміну полоненими не буде? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Обміну полоненими не буде?

0
-2
Обміну полоненими не буде?
Українська сторона вирішила всі питання про обмін утримуваними, але РФ і сепаратисти відмовляються.

Пише Кореспондент.

Без згоди Росії і сепаратистів провести обмін полоненими до кінця року нереально. Про шанси домовитися про обмін в ефірі Україна 24 розповів глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук.

"Якщо ОРДЛО і російська сторона не проявлять відповідної волі, рішення і бажання, це нереально, тому що українська сторона вирішила всі питання, пов'язані з обміном. Список з 11 осіб ми давно вже передали, тепер чекаємо весь час зустрічного списку, але, на жаль, такого немає. І це головна причина того, що такий обмін утримуваними особами під загрозою", - сказав Кравчук.

Він також назвав умови для обміну "всіх на всіх".

"На останньому засіданні ми звернулися до ОРДЛО і Росії допомогти або зробити кроки для вирішення питання. Якщо ми це питання сьогодні вирішимо, то наступне питання "всіх на всіх" стане реальним, а якщо ні - то воно не вирішиться", - сказав Кравчук.

Крім того, він оцінив можливість проведення зустрічі лідерів нормандського формату.

"Сумніви є, звичайно. Але я вірю, що якщо не буде зустрічі на вищому рівні, то зустріч на рівні політичних радників могла б відбутися. Зараз дуже потрібна така зустріч, особливо на вищому рівні", - сказав він.

За словами Кравчука, завдання щодо Донбасу можуть бути вирішені тільки на рівні глав держав.

"Мінські переговори можуть тільки сприяти, або організовувати, рекомендувати відповідні кроки для вирішення тих проблем, які будуть поставлені в нормандському форматі. Не може бути декількох центрів, де будуть вирішуватися питання", - сказав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні