Вчений підрахував вартість планети Земля

1
-6
Вчений підрахував вартість планети Земля
Астрофізик Грег Лафлін з Каліфорнійського університету в Санта-Круз створив власну формулу, за якою оцінив вартість планети Земля. За його підрахунками, вона коштує п'ять квадрильйонів доларів. Про це пише Mail Online.

У своїх підрахунках вчений враховував масу Землі, її температуру, вік і багато інших чинників, які впливають на її здатність підтримувати життя.

Земля виявилася найдорожчою планетою, як мінімум, в Сонячній системі, зазначив учений.

Так, для порівняння ціна Марса становить усього 16 тисяч доларів США.

"Настільки низька вартість червоної планети обумовлена ​​практичною відсутністю її придатності для розвитку життя", - пояснив Лафлін.

Венера ж, за підрахунками астрофізика, коштує всього один цент.

"Я завжди думав, що поняття "планета земного типу в населеній зоні" досить розпливчасте. Мені потрібна була метрика, за допомогою якої я б міг побачити цінність планет, які систематично знаходять дослідники" - говорить Лафлін.

На думку астрофізика, планети, вартість яких менше 80 000 000 доларів, не варто розглядати як потенційний новий дім для людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На думку астрофізика, планети, вартість яких менше 80 000 000 доларів, не варто розглядати як потенційний новий дім для людей.
А колонізувати такий "дешевий" Марс таки збираються колонізувати
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні