В Україні різко подорожчали антибіотики

1
-1
В Україні різко подорожчали антибіотики
Ціни на антибіотики у жовтні у порівнянні з цінами на них у березні, коли було оголошено пандемію коронавірусу, підвищилися. Якщо порівнювати ціни березня і жовтня, суттєво подорожчали і вітчизняні жарознижувальні та знеболювальні препарати, тоді як на імпортні ліки цієї категорії ціна знизилася. Про це пише Газета.юа.

Так, у березні ціна на вітчизняні антибіотики була 17,95 грн за 10 таблеток/капсул, а у жовтні вони коштували 18,27 грн за 10 таблеток/капсул, тобто, зростання ціни - на 1,78%. Імпортні антибіотики у жовтні коштували 111,39 грн за 10 таблеток, тоді як у березні - 107,63 грн за 10 таблеток (+3,49%). Про це свідчать дані Держстатистики.

Жарознижувальні та знеболювальні препарати вітчизняного виробництва у жовтні коштували 10,52 грн за 10 таблеток, а в березні - 9,62 грн за 10 таблеток (+9,36%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя після коронавірусу: скільки займає відновлення організму

Імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати у жовтні коштували 18,37 грн за один пакетик, а в березні - 18,99 грн за пакетик (-3,26%).

При цьому за місяць (жовтень проти вересня цього року) ціни на вітчизняні антибіотики знизилися на 0,16%, на імпортні антибіотики зросли на 0,71%, на вітчизняні жарознижувальні та знеболювальні препарати зросли на 0,29%, на імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати знизилися на 2,24%.

Водночас за рік (жовтень 2019 року до жовтня 2020 року) ціни на вітчизняні антибіотики зросли на 4,52%, на імпортні антибіотики - на 4,87%, на вітчизняні жарознижувальні та знеболювальні препарати - на 17,02%, на імпортні жарознижувальні та знеболювальні препарати - на 8,83%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Как и многие наши соотечественники искал как уехать в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился сайт https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вакансий для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/robota-dlya-simejnix-par-v-polshhi-v-2017-roci.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні