Україна готує санкції проти Нікарагуа через незаконне «консульство» в окупованому РФ Криму

0
4
Україна готує санкції проти Нікарагуа через незаконне «консульство» в окупованому РФ Криму
Міністерство закордонних справ України висловило офіційний протест у зв’язку з незаконним відкриттям в окупованому РФ Криму так званого «почестний консульства» Нікарагуа.

Пише НВ.

Відповідну заяву було оприлюднено на сайті відомства у вівторок, 10 листопада.

«Ця дія вважається нашою державою нікчемною і розглядається як відверто недружній крок з боку Нікарагуа по відношенню до України, який сприяє агресії РФ і її спробі анексії невід'ємної частини території України», — йдеться в ньому.

У зв’язку з цим МЗС почало процес застосування санкцій проти Нікарагуа.

«Міністерство закордонних справ України неодноразово попереджало нікарагуанську сторону про неприпустимість дій, що порушують суверенітет і територіальну цілісність нашої держави», — додали у відомстві.

Раніше повідомлялося, що посол Нікарагуа у РФ Альба Асусена Торрес вручила так званому «консулу» своєї країни у Криму Олегу Белавенцеву відповідний «дипломатичний патент».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні