У ГУР розповіли про підготовку серйозної операції в Криму

0
У ГУР розповіли про підготовку серйозної операції в Криму
Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що бойові місії в Чорному морі та на території тимчасово окупованого Криму є підготовкою до серйозної операції.

Про це він сказав у документальному фільмі "Війна за море: від Дніпра до Криму", прем'єра якого відбулася 10 березня 2024 року в ефірі національного телемарафону, пише Главред.

"Це все - підготовчі заходи до серйозної операції в Криму. Це перевірка правильності наших тверджень щодо шляхів підходу і відходу звідти. Крім того, це хороший посил для населення, яке живе в окупації вже 10 років. Багато хто вірить у те, що їх забули", - сказав Буданов.

Деталі війни за море у 2022-2023 роках описали воїни ГУР МО України, які брали участь у плануванні та реалізації бойових місій, пов'язаних одним стратегічним задумом, передає пресслужба ГУР.

Зокрема, влітку 2023 року бійці спецпідрозділу "Шаман" скористалися неуважністю окупантів і переправилися на лівий берег Дніпра в Херсонській області.

"Ми зрозуміли, що противник недостатньо обізнаний в обстановці. Здійснили на човнах захід на територію противника в міжпозиційний простір, висадилися, одразу відбулося кілька інтенсивних зіткнень зі спостережними постами противника. Деякі спостережні пости були майже в повному складі знищені або взяті в полон", - розповів командир спецпідрозділу з позивним "Шаман".

У липні 2023 року бійці спецпідрозділу Тимура повернули під контроль держави нафтогазовидобувну платформу "Україна", а потім брали участь у кримській операції "Пробудження сили".

"У ворога не буде панування в морі ніколи, що б вони там собі не вигадували. Це наше Чорне море, це наші "вишки", наш Крим, наш Зміїний острів", - заявив командир спецпідрозділу ГУР МО України.

За знищення кораблів Чорноморського флоту РФ несе відповідальність спецпідрозділ "Group 13".

"Ми розуміємо, як потрібно маневрувати, під яким кутом заходити, з якого боку. Ми оцінюємо дуже багато факторів, перш ніж атакувати. І після цього вже починається пошук цілі. Після виявлення, коли борти виходять на вигідну позицію, здійснюється одночасна атака всіма бортами", - пояснив командир підрозділу з позивним "Тринадцятий".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні