Коли варто звільнитися з роботи: назвали 8 головних ознак

0
2
Коли варто звільнитися з роботи: назвали 8 головних ознак
Причиною для звільнення інколи стає емоційний порив працівника.

Як зрозуміти, що така потреба викликана реальним станом подій, а не тимчасовою емоцією, пояснює кар'єрна консультантка Віра Проценко для Happy Monday.

Експертка називає 8 характерних ознак, які сигналізують, що прийшов час прощатися зі своєю роботою:

1. Задачі, які ви виконуєте, вам не цікаві.

"Можливо, ви робите їх вже настільки довго, що можете відтворити з заплющеними очима. Щоб перевірити, чи це так, спитайте себе, коли востаннє ви вчилися чогось нового і як часто це взагалі відбувається", - каже Віра Проценко.

2. Вашу зарплату не переглядали вже кілька років.

"Щоб такого не трапилось, запам'ятайте, що про умови праці, гігієнічний мінімум і терміни перегляду винагороди краще домовлятись "на березі"", - радить кар'єрна консультантка.

3. Ваш керівник не є для вас наставником, партнером, вчителем чи надихаючим лідером.

Іншими словами, ви регулярно отримуєте на свою адресу тільки негативний зворотний зв'язок, деструктивну критику чи навіть крики.

4. Постійна втома не зникає після вихідних або відпустки.

5. Робота здається вам безглуздою.

"Ви щиро не розумієте, для чого все це робите. Можливо, не вірите в продукт компанії, не бачите перспектив для даного напрямку чи компанії загалом, або ж ваші цінності кардинально відрізняються від тих, які анонсує роботодавець", - пояснює Проценко.

6. У вас почалися проблеми зі здоров'ям.

7. Компанія не дотримується своїх обіцянок і зобов'язань щодо вас.

"На співбесіді вам обіцяли один функціонал і виклики, а після працевлаштування ви побачили, що очікування не дорівнюють реальності? Сюди ж — невиплата або часткова виплата зарплати, відсутність нормальних умов для праці тощо. Біжіть із місць роботи, де головною цінністю є бажання на вас нажитися", - радить експертка.

8. Компанія, де ви працюєте, просякла бюрократизмом.

Експертка радить звільнитись, якщо більшість часу йде на погодження дій, і сил для реалізації запланованого зовсім не залишається. Або якщо ідеї та думки нікому не потрібні, бо вимагають тільки виконувати, що говорять.

"Не поспішайте звільнятись і приймати нову пропозицію. Зважте всі за і проти, уявіть своє майбутнє в компанії — як у короткостроковій, так і довгостроковій перспективі. Не бійтесь просити про допомогу кар'єрних консультантів, адже іноді ми настільки занурюємось у свої проблеми й емоції, що не бачимо очевидного", - каже Віра Проценко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні