Пенсіонери, які працюють, не будуть отримувати пенсію: кого стосується

0
Пенсіонери, які працюють, не будуть отримувати пенсію: кого стосується
Українські пенсіонери мають змогу отримувати пенсійні виплати навіть, продовжуючи працювати. Однак, деяким спеціалістам, після повернення на роботу, пенсію можуть заморозити.

Про це пише 24 канал.

У ПФУ розповіли, що для громадян, які отримують пенсію за вислугою років, діють особливі правила нарахування виплат. Так, якщо такий пенсіонер вийшов на роботу, виплачування пенсійних коштів припиняється.

Йдеться про ті випадки, коли особа повернулася до діяльності, яка, відповідно до чинного законодавства, і дозволила їй вийти на пенсію достроково – за вислугою років. Якщо громадянин вирішив працювати на іншій роботі, виплати будуть нараховуватись.

Хто може вийти на пенсію достроково:
- працівники у сфері освіти та охорони здоров'я;
артисти;
- пілоти та члени льотних екіпажів;
- механізатори (докери-механізатори);
- учасники локомотивних бригад.

Список пільгових спеціальностей може змінюватися. Від того, як внесені дані про вашу трудову діяльність теж залежить можливість дострокового виходу на пенсію.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-14

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні