Електронні гаманці втрачають свою анонімність

0
2
Електронні гаманці втрачають свою анонімність
Нацбанк вніс зміни до "Положення про електронні гроші в Україні". Одне з головних нововведень – введення обов'язкової ідентифікації і верифікації користувачів електронних грошей.

Закон відніс електронні гроші до активів, таких як звичайні банківські рахунки, нерухомість тощо. Тепер електронні гроші підлягають контролю і обліку, як всі інші види доходів людини, розповідає "Сьогодні".

Відкриваючи електронний гаманець, користувач проходитиме ідентифікацію та верифікацію. Перекази з використанням електронних грошей супроводжуватимуться інформацією про платника і одержувача, як цього вимагає закон про фінмоніторинг.

Винятки становлять оплата через кредитну або віртуальну картку, оплачену наперед. Також не проводитиметься верифікація, якщо електронними грошима оплачується купівля товару.

Верифікації не підлягають операції з електронними грошима, які здійснюються в рамках програм лояльності. Тобто якщо покупець захоче використовувати накопичені бонуси з картки, вимагати паспортні та інші дані у нього не будуть.

Магазини, кредитні структури, яким банки довірять оперувати електронними грошима, тепер повинні видавати чеки на операції з електронними грошима. Права користувачів будуть захищені надійніше.

Слід зазначити, що безготівкові та електронні гроші, якими розплачуються в інтернеті або за допомогою бонусів – це різні види грошей. На відміну від безготівкових гривень, які дійсні на території всієї країни, електронні гроші в Україні випускають окремі банки, і вони дійсні тільки в межах платіжної системи цього банку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні