Куратора розвідки "ДНР" залишили під арештом до Нового року

0
0
Куратора розвідки "ДНР" залишили під арештом до Нового року
Шевченківський районний суд Києва до 26 грудня продовжив арешт Андрія Кунавіна, якого українські правоохоронці вважають куратором так званого "розвідувального управління Донецької народної республіки". Слідство вивчає версію того, що він насправді агент СБУ.

Пише РБК.

Кунавин є фігурантом справи про катастрофу літака "Малазійських авіаліній" рейсу MH17, збитого в Донецькій області 17 липня 2014 року.

Його затримали в Києві 7 липня 2020 року, в кінці жовтня слідство і прокуратура попросили суд продовжити тримання під вартою. Як зазначає слідство, ще триває розшифровка перехоплених телефонних переговорів Кунавіна і вивчається коло його спілкування. Крім того, перевіряється версія, що він міг бути позаштатним співробітником Служби безпеки України, впровадженим в ряди бойовиків під прикриттям.

У той же час у рішенні суду йдеться, що у Кунавіна в особистих речах виявлено резюме "начальника розвідувального управління ДНР". Суд продовжив арешт до 26 грудня включно без альтернативи застави.

Нагадаємо, ім'я "куратора" розкрила міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat майже відразу після його затримання в Києві.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні