--> Хелловін: святкувати чи проклинати? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хелловін: святкувати чи проклинати?

1
-1
Хелловін: святкувати чи проклинати?
31 жовтня у багатьох країнах світу будуть запалені свічки в різьблених гарбузах, з'їдені кілограми цукерок, а люди одягнуть спеціально підготовлені страшні костюми. Або навпаки, смішні - адже Хелловін не стільки страшне, скільки веселе свято. Про це пише Tlum.



У нашій країні вже в самому розпалі щорічні битви батьків на тему: відзначати це свято чи ні. Одні вважають його «американською бісівщиною», інші вже прицінюються на ринку до гарбузів.

Ми вислухали думки обох сторін і додали декілька слів від себе.

Аргументи тих, хто «проти»

Противники Хелловіна найчастіше обурюються з наступних причин:

1.Свято чуже, нав'язане американською модою. У нас є багато своїх пам'ятних дат, але ми замість них переймаємо іноземні. Скоро цвітіння сакури в Японії відзначати почнемо!

2.Це дурне свято. І це найбільш м'яке визначення для ночі з перевдяганнями в відьом і всілякими розіграшами.

3.Категоричне: бісівської, пов'язаний з злими символами смерті і мерзенними субкультурами. І взагалі, там демонів викликають.
Деякі вірять в гучні заяви преси про те, що Хелловін збільшує число дитячих страхів і підносить тему смерті з негативного боку.




Ірина, синові 5 років: «Не відзначаємо і ніколи не будемо! Не наше взагалі свято. Не розумію, чому таке божевілля ».

Ольга, дочкам 17 і 13 років, синові рік: «Ми забули про наші традиції. Де ж наш Іван Купала? Чим не заміна Хелловіна? Так ще й дітям прищеплюємо ці звички, ех куди котиться наша країна ... »



Слово тим, хто «за»

Батьки з іншого табору тільки раді відзначити «чуже» свято і долучити до нього дітей:

1. Вони розуміють, що в цей похмурий час не вистачає веселощів всім - і дітям, і дорослим.

2.Сприймають Хелловін як сімейне свято - адже так чудово змайструвати разом з дітьми кумедний костюм і пригоститися незвично оформленими смакотою.

3.Погоджуються, що це свято і так вже всюди. Його проводять в школах, в клубах гримлять тематичні вечірки, полиці магазинів повні атрибутики, соцмережі рясніють гарбузами і примарами. Утриматися дуже важко.



4.Навпаки, вважають Хелловін непоганим приводом згадати про страхи, смерті і навіть пом'янути померлих. І поговорити на цю тему з дитиною, м'яко підводячи до її правильного сприйняття.

Олена, синам 7 і 4 роки: «Ми святкуємо щороку. Обожнюємо гарбуз з діточками вирізати. Вони як ліхтарі красиво по дому світять стоять».

Олена, донькам по 5 років: «Відзначаємо другий рік вже. Розповіла історію свята у вигляді казки, зазначила, що відзначають його на Заході (зміна пори року з літа на зиму у кельтів). З атрибутики у нас ліхтар Джека, з кульок робимо привидів (клеєм носики \ оченята), тематичні комплекти, перевдягаємося в кицьку, дивимося мультики».



Як ми з'ясували, не всі батьки розуміють, що таке Хелловін, і звідки він взявся. Тому ось кілька фактів на його захист:

1.Це свято не зовсім вже дурне. Всі його складові мали конкретний таємний зміст. Для дитини дізнатися більше про Хелловін - це ще й корисне пізнавальне занурення в культуру іншої країни. До речі, малюк, напевно, вивчатиме мову цієї самої країни, і в процесі навчання неодмінно зіткнеться з традиціями і звичаями.

2.«Американське свято» - це помилка. Спочатку воно було кельтським. Ірландці привезли його з собою в США, а сучасні американці винні лише в тому, що дуже його полюбили і заразили своїм прикладом інших країн.

3.Хелловін не так вже й далекий нам. У стародавні часи на Русі в кінці жовтня відзначали Велесову Ніч. Причому досить схоже: багато обставляли стіл і їли кутю, захищалися від злих духів і згадували предків.

Спочатку це дійсно було язичницьке свято, основний зміст якого був у захисті від злих духів. Всі ці перевдягання і атрибутика були придумані предками, щоб захиститися. Деякі бачать негатив навіть у цьому, але чи справедливо?

А ви будете святкувати Хелловін? Чи дозволите своїм дітям?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вірунам знатно підгорає, хоча для дітей це просто прикольна розвага
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні