У Польщі тішаться: після карантину приїхала рекордна кількість українських заробітчан

3
4
У Польщі тішаться: після карантину приїхала рекордна кількість українських заробітчан
Коронавірус вплинув на кількість іноземців, які проживають в Польщі.

У Польщі офіційно працює 507 тисяч українських заробітчан. Загалом у сусідній країні працевлаштовано щонайменше 700 тисяч іноземців.

Такими даними поділилась очільниця Фонду соціального страхування Гертруда Ушчинська, пише ТСН.

Найбільша кількість іноземців, які зверталися до соцзахисту, були громадяни України - 507 тисяч. Білорусі - 46,2 тисяч  і Грузії - 11,1 тис. Посадовиця також додала, що з усієї кількості іноземців, які отримували поліс соцстрахування протягом останніх 16 років - 75% саме українці.  

За словами Ушчинської, від березня кількість застрахованих заробітчан впала на 10%, але поступово після відкриття кордону з Польщею в червні, почала зростати. Так, у вересні зафіксовано рекордну кількість іноземців, зареєстрованих у Фонді соцстраху. Порівняно із зимою, їх було на 19 тисяч більше. 

"Такого масштабу в нашій історії не було... Аналізуючи останні дані, ми бачимо, що ситуація стабілізувалася. У вересні ми перевищили рівень лютого. Ми вже надолужили збитки, і це позитивна новина в контексті системи соціального захисту та ринку праці", - йдеться в повідомленні.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
просто без реестрації не пропускають на кордоні.... а так з кожним роком все менше українців їдуть, бо в Україні вже зароблять так само або навіть більше.
Відповісти
Європа починається за Польщею
Відповісти
Вы действительно представляете что происходит в Украине?!
У меня есть чувство нам подсовывают какие то левые статьи и мы часто не получаем информацию из первоисточника.
Перебрав много источников наткнулся на сайт https://ukrjizn.com/, где видно что журналисты предоставляют хоть какую то реальность в которой пребываем.
Очень важно в современном мире отбирать качественные средства массовой информации.
Вот еще одна свежая статья, которая меня задела: https://ukrjizn.com/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні