5 помилок, через які вага повертається знову і знову

0
-8
5 помилок, через які вага повертається знову і знову
Скинути вагу - це навіть не половина справи. Справжній челлендж - це втримати її і не дозволити скинутим кілограмам повернутися знову.

Навіть якщо ви все робили правильно: скидали вагу потроху, не сиділи на екстремальних дієтах, продовжуєте вести активний спосіб життя - все одно шанс повернути втрачені кілограми високий, впевнені toneto. Перевірте, чи не припускаєтесь ви типових помилок, через які вага повертається - і удачі вам!

Повертатися до звичної дієти
Ця найпоширеніша причина повернення зайвої ваги: ​​на якийсь час (і, як правило, ціною серйозних зусиль) ми змінюємо звичний раціон, дотримуємося низькокалорійної дієти, а потім, коли досягаємо бажаних параметрів, повертаємося до звичної дієти. І, зрозуміло, все скинуті кілограми повертаються назад - та ще й з підкріпленням. Щоб цього не сталося, по-перше, потрібно змінювати раціон м'яко, не відмовляючись повністю від звичних страв. А, по-друге, знижувати вагу не за рахунок відмови від якихось продуктів, а за рахунок більш здорових харчових звичок.

Дотримуватися строгих обмежень в їжі
Можливо, це здасться вам контр інтуїтивним, але це так: відмова від будь-якої групи продуктів призводить не до зниження ваги, а до її набору. Вуглеводи, жири, солодощі - все це необхідно нашому організму для нормальної роботи, і якщо його поставити в умови жорсткого дефіциту, він відреагує саботажем: почне щосили заощаджувати вже наявний жир і накопичувати новий.

Не піклуватися про кишечник
Все більше досліджень підтверджують прямий зв'язок між здоров'ям кишечника і його нормальною роботою та втратою ваги. Бактерії, які становлять нашу кишкову флору, регулюють баланс різних гормонів, в тому числі греліну, який стимулює голод. Не забувайте про продукти з пробіотиками та інші, які підтримують здоров'я кишечника.

Плутати голод і спрагу
А також приймати за голод нудьгу, втому або стрес. Більшість зайвих кілограмів ми «наїдаємо» через те, що не можемо правильно інтерпретувати сигнали нашого організму - і їмо, коли насправді нам хочеться пити, спати, відпочивати або коли нам просто занадто тривожно. Перед тим, як щось з'їсти, зробіть паузу, прислухайтеся до свого тіла і спробуйте зрозуміти, чого воно хоче насправді. Ну, і старий добрий метод склянки води ще нікого не підводив - щоразу, як відчуєте голод, спершу випийте склянку води. Швидше за все, в двох випадках з трьох цього виявиться достатньо.

Не виспатися
Повторювали, повторюємо і будемо повторювати: які б зусилля ви не прикладали, щоб схуднути, якщо при цьому ви не висипаєтеся, ніякого толку від них не буде. Недосипання позначається на харчовому поводженні (в гіршу сторону), на відчутті голоду (збільшує його) і на обміні речовин (уповільнює). Вам все ще потрібні аргументи на користь щоденного міцного сну?
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні