Винайшли паперовий тест на Covid-19, який даватиме результат за годину

0
-6
Винайшли паперовий тест на Covid-19, який даватиме результат за годину
Швидкий паперовий тест на коронавірус Feluda розробили індійські вчені. Названий на честь відомого індійського вигаданого детектива. Даватиме результати менш ніж за годину і коштуватиме 500 рупій (майже $6,75), повідомляє ВВС.

Feluda може стати першим у світі паперовим тестом на Covіd-19, доступним на ринку.

"Це простий, точний, надійний, масштабований і економічний тест", - сказав науковий радник уряду Індії професор Віджай Рагхаван.

Дослідники з Інституту геноміки та інтегративної біології в Делі, де був розроблений тест, а також приватні лабораторії випробували його на зразках майже 2 тис. пацієнтів, включаючи тих, у кого вже був позитивний результат на коронавірус. Мав 96% чутливості і 98% специфічності. Тобто тест допоможе виявити майже всіх, хто хворий на коронавірус.

Регулюючий орган Індії з ліків схвалив тест для комерційного використання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні