--> 40% рослин на планеті можуть зникнути - вчені | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

40% рослин на планеті можуть зникнути - вчені

0
4
40% рослин на планеті можуть зникнути - вчені
Дослідники стверджують, що багато видів рослин зникають швидше, ніж їх встигають виявити й дати їм назву.

Існує близько 2500 рослин, які можуть забезпечити енергією мільйони людей у ​​всьому світі, в той час, як лише шість культур - кукурудза, цукровий очерет, соя, пальмова олія, ріпак і пшениця - виробляють переважну більшість біопалива, повідомляє ВВС.

"Ми програємо гонку з часом, тому що види зникають швидше, ніж ми можемо їх знайти й назвати. Багато з них можуть містити важливі ключі до вирішення деяких із найбільш нагальних проблем медицини і навіть, можливо, виникання поточних пандемій", - заявив науковий директор Королівського ботанічного саду Кью, професор Александр Антонеллі.

За його словами, понад 7000 їстівних рослин володіють потенціалом для майбутніх врожаїв, але лише деякі з них використовуються для харчування зростаючого населення світу.

Оцінка стану рослин і грибів базується на дослідженнях, які провели більш ніж 200 вчених з 42 країн. Цей звіт випустили напередодні саміту Організації Об'єднаних Націй для заклику до світових лідерів до дій щодо боротьби з втратою біорізноманіття.

У доповіді Королівського ботанічного саду кажуть, що рослини мають величезні перспективи як ліки, палива і продуктів харчування. Однак можливості використовувати рослини й гриби для розв'язання глобальних проблем, таких як продовольча безпека і зміна клімату, досі недооцінюють.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні