--> У парламенті розповіли, у скільки обійдеться Україні повторне підвищення "мінімалки" | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У парламенті розповіли, у скільки обійдеться Україні повторне підвищення "мінімалки"

2
5
У парламенті розповіли, у скільки обійдеться Україні повторне підвищення "мінімалки"
Заплановане у 2021 році підвищення мінімальної заробітної плати до 6500 грн, яке буде проходити у два етапи, обійдеться Україні в 41 млрд грн.

Про це під час представлення проекту державного бюджету на 2021 рік у залі Верховної Ради заявив міністр фінансів Сергій Марченко, пише УНІАН.

"Вже з 1 січня мінімальна заробітна плата зросте з нинішніх 5000 грн до 6000 грн, а з 1 липня – до 6500 грн. В цілому таке підвищення коштуватиме країні 41 млрд грн. Важливо, що це вплине на заробітні плати медиків, вчителів та інших працівників бюджетної сфери», - сказав він.

За словами міністра, після такого підвищення співвідношення мінімальної зарплати до середньої зарплати зросте з 45 до 48%.

Ключові цифри бюджету на наступний рік виглядають наступним чином:

зростання ВВП + 4,6%;
середній курс-29,1 грн/дол;
доходи держбюджету - майже 1,1 трлн грн;
видатки держбюджету - 1,3 трлн грн;
дефіцит бюджету - 270 млрд грн.

Хронологія подій 18 вересня

Кабмін представив у парламенті проект держбюджету на 2021 рік. 14 Вересня 2020 року Міністерство фінансів України направило проект Державного бюджету на 2021 рік на розгляд уряду. Цього ж дня, 14 вересня 2020 року Кабмін затвердив проект держбюджету-2021.

Увечері 14 вересня 2020 року проект держбюджету-2021 був зареєстрований у парламенті. Підвищення мінімальної зарплати 6 серпня президент України Володимир Зеленський ініціював внесення змін до держбюджету для підвищення мінімальної зарплати до 5 тис. грн з 1 вересня цього року.

25 серпня 2020 року Верховна Рада прийняла законопроект, який передбачав збільшення мінімальної зарплати в Україні до 5 тисяч гривень з 1 вересня. Мінімальна зарплата в Україні з 1 січня 2020 року зросла на 550 грн і становила 4 тис.723 грн на місяць, або 28,31 грн за годину.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вы реально понимаете что происходит в Украине?!
У меня есть чувство нам подставляют какие то левые новости и мы часто не получаем информацию из первоисточника.
Перебрав кучу источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что СМИ дают хоть какую то картину жизни в которой находимся.
Очень важно в наше время отбирать качественные СМИ.
Вот еще одна свежая статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/yakogo-chisla-soboruvannya-provoditsya-v-2020-roci/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/kalendar-buxgaltera-na-gruden-2017-roku-v-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/magnitni-buri-v-chervni-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/zarplata-gschs-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/kalendar-svyat-u-kvitni-na-2017-rik-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні