Тепло і без снігу: синоптики дали прогноз погоди в Україні на осінь і зиму

1
5
Тепло і без снігу: синоптики дали прогноз погоди в Україні на осінь і зиму
Погода в Україні восени буде теплою і сухою, а взимку не очікується повноцінного снігового покриву.

Провідний синоптик відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Роман Мурмило розповів "Вестям", що спекотна погода збережеться в Україні до 5-6 вересня.

"Далі температура трохи спаде, приблизно на п'ять градусів, але все одно буде вище кліматичної норми для цього періоду. Істотного похолодання у вересні не очікується, як і серйозних опадів", - повідомив він.

А завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух розповіла, що в жовтні в Україні можна чекати традиційних туманів і заморозків вночі, але вдень буде плюсова температура.

"Осінь буде теплою і сухою, тенденції до потепління клімату у нас проявляються все сильніше. Цього року вісім місяців, за винятком квітня-травня, були аномально теплими. І очікується, що цей тренд залишиться. За оцінками метеорологів, 2020 рік може виявитися найтеплішим за весь період спостереження. Але при цьому буде спостерігатися серйозний дефіцит вологи", - говорить вона.

Холодати почне в кінці вересня-на початку жовтня, що може привести до заморозків.

А ось друга половина осені може принести сюрпризи у вигляді мокрого снігу, але при цьому на тлі нетипової для цього періоду досить високої температури.

За інформацією Балабух, взимку на українців чекають невеликі морози, відлиги, крижані дощі і відсутність повноцінного снігового покриву, що знову негативно позначиться на водних ресурсах і ранніх польових культурах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мда синоптики , спочатку одне розповідають, а згодом протилежне. "Бабця на двоє ворожила".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні