На Гряді знову незаконно торгували раками

0
28
На Гряді знову незаконно торгували раками
У період з 24 по 31 серпня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля зафіксували 11 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.

Про це інформує Рибоохоронний патруль Волині.

Складено п’ять протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), два - за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубі порушення) та три - за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконний збут водних біоресурсів). Оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«На порушників накладено 255 грн штрафів. Збитки, завдані рибному господарству України, склали 1 173 грн. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 7 кг водних біоресурсів. Також вилучено 7 од. заборонених знарядь лову та ще чотири од. – за актами безхазяйного майна», - повідомив заступник начальника управління-начальник відділу ОВБР «Рибоохоронний патруль» Сергій Починок.

26 серпня в ході рибоохоронного рейду на ринки Шацького району Волинської області виявлено незаконний збут водних біоресурсів. Інцидент стався на ринку в урочищі Гряда Шацького району. Так, троє громадян здійснювали продаж 6 кг живих раків без документів, які підтверджують походження водних біоресурсів та законність їх придбання.

На даних осіб складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Матеріали справ готуються до передачі в суд для притягнення правопорушників до відповідальності.

Грубе порушення правил рибальства викрили також 29 серпня на водному об’єкті між селами Новосілки та Ласків Володимир-Волинського району. Там чоловік здійснював вилов водних біоресурсів забороненими знаряддями лову – двома мисиновими сітками. Порушник встиг зловити рибу: щука- 1 екз., товстолоб – 2 екз., краснопірка – 4 екз., окунь – 3 екз., чим завдав збитків рибному господарству України на суму 1 173 грн.

На особу оформлено адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду для притягнення порушника до відповідальності та відшкодування завданих збитків. Заборонені знаряддя лову вилучено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
28

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні