--> На Волині штрафують паліїв сухої рослинності | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині штрафують паліїв сухої рослинності

0
0
На Волині штрафують паліїв сухої рослинності
Від початку року на волинян за самовільне випалювання рослинності або її залишків склали 119 протоколів.

Про це Суспільному розповів керівник відділу Держекоінспекції в області Антон Поліщук. Каже: загальна сума штрафів становить 48 382 грн.

За випалювання залишків сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність. На громадян від 3060 до 6120 грн. На посадових осіб від 15300 до 21420 грн, - каже Антон Поліщук.

Рятувальники та екоінспектори провели у Луцькому районі профілактичний рейд. Перевіряли, чи дотримуються аграрії правил пожежної безпеки під час роботи на полі та чи мають вогнегасники.

У Луцькому районі не зафіксували загорянь під час жнив, - каже інспектор Держслужби з надзвичайних ситуацій Владислав Самойленко.

"Біля лісних масивів, біля доріг повинно бути проорано на відстані 4 метри. Так само на комбайнах повинен бути вогнегасник і повинні бути лопати та хлопавки, щоб застукати, якщо загорілося", - розповів пожежний.

На полі поблизу села Забороль Луцького району працює 4 комбайни, - каже агроном сільгосппідприємства "Урожай" Ігор Гасан. Молотять ячмінь на 98-ми га. Зібрати планують до кінця дня. Протипожежних правил, говорить, дотримуються.

"Ми обмолотили по кругу всі поля подискували. Крім того у нас біля комбайнів завжди стоїть бочка з водою, яка їздить слідом", - розповів агроном Ігор Гасан. З його слів, цими днями будуть молотити пшеницю на площі 180 га.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні