--> Вода у Світязі брудна, мутна і зелена: лучанин розповів про ситуацію в курортному селі. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вода у Світязі брудна, мутна і зелена: лучанин розповів про ситуацію в курортному селі. ФОТО

6
2
Вода у Світязі брудна, мутна і зелена: лучанин розповів про ситуацію в курортному селі. ФОТО
Колишній начальник департаменту інфраструктури та туризму Волинської облдержадміністрації Іван Мирка побував на Світязі та розповів, що вода в озері нині нечиста, хоч і прибула. Однак наслідки змін на водоймі далися в знаки.

Про це лучанин написав на своїй сторінці у фейсбуці та опублікував фотографії.

"Велика кількість дощів дала води і вона повернулась до минулорічного рівня. Зникли ці коси, які так лякали людей. Зараз гниє рослинність, яка заросла, коли відійшла вода. І я ще ніколи не бачив, щоб вода була така брудна, мутна, зелена", – зазначає Іван Мирка.

Він пише, що десь ще 60 см залишилось до рівня, коли Світязь почав стрімко міліти: "Одночасно спускаючи свої води через занедбані шлюзи, отримуючи звичне й додаткове антропогенне навантаження, через посуху. Дасть Бог і за кілька років відновиться. Води в грунті дуже багато і вона потроху цідиться в озера.

Та процес цей довгий і має додаткові негативні наслідки. В мене таке враження, що природа глянула на дії людей, щодо порятунку Світязя, і сказала: "краще я сама", – ділиться думкою знаний лучанин.

Іван Мирка також розпові, яка ситуація з купальним сезоном на Світязі через карантинні заходи, чи дотримуються вимог місцеві та чи є відпочивальники в куротному селі:

"Місцеві готувались до сезону. Прибирали свої садиби, готелі, кафешки, магазинчики. Вірили в добро. Берегова лінія одна з найдовших і розміщення людей не таке, як на приміських пляжах, де один одному на голові сидить. І як же важко отримати удар, підсилення карантину.

Ходити пустими магазинами Шацька, дивитися на розгублені обличчя продавців не легше, ніж на обмілівше озеро. Але вулична торгівля не чула про соціальну дистанцію, це так бентежить.

Так важко зрозуміти де правда, а де вимисел. Усвідомити заходи карантину і держпідтримку. Складні часи. А може було б ще гірше, якби не було таких заходів? Тут стоїть питання не просто вижити, а залишитися людиною. Не мутувати".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нащо ви це публікуєте? можна і доїзати і виїхати і людей МОРЕ. І пиво і кукурудза і пончики..все є, аби бабоси були
Відповісти
Не їдьте туди. Вода дійсно дуже брудна. Якщо Вас буде менше, то швидше очиститься.
Відповісти
А Ви чому їдете?
Відповісти
Я с 01.07.2020 по сегодняшний день на Свитязе вода чистая и без запаха. Никого не слушайте.
Відповісти
Брехня. Вода чиста , ніякого запаху немає. Крім того рівень води піднявся. Їдьте та відпочивайте на здоров'я.
Відповісти
Який жах, нащо так брехати. Ми зараз відпочиваємо на оз.Світязь, водичка чистенька, тепла.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні